ANASAYFA KURUMSAL HİZMETLERİMİZ GALERİ ONLINE RANDEVU AL HABERLER İLETİŞİM

ONLINE RANDEVU FORMU

Sürüş Halinde Meydana Gelebilecek Yangın Durumunda Yapılması Gerekenler

Motorlu araçlarda sürüş halinde aniden yangın çıkabilir. Büyük tehlike oluşturan bu yangının birden fazla sebebi olabilir. Bu sebepler ve önlemler hakkında sizlere birkaç tavsiyemiz var.

 

 

Motorlu araçlarda sürüş halinde çıkan yangınların birden fazla sebebi olabilir. Yakıt tankı kaynaklı yangınlar, lastiklerden kaynaklı yangınlar, yolculardan kaynaklanan yangınlar,  farlardan kaynaklı yangınlar ve motordan kaynaklanan yangınlar gibi çeşitli sebepler yangına neden olabilir. Sıcak motor üzerine yakıt sızması en önemli sebeplerden birisi olabilir. Bunun dışında güneş altında kalan arabanın içindeki çakmağın alev alması, fren balatasının aşınması gibi sebepler de yangın çıkması konusunda oldukça etkilidir.  Bakımı düzenli yapılmayan araçlarda yangın çıkma olasılığı yüksektir. Bunun sebebi bakımsız ve yüksek kilometreye sahip olan motorlarda aşınmanın daha fazla olmasıdır. Bu gibi durumlarda araçtaki parçalar görevlerini düzgün bir şekilde yerine getiremediği için aşınma sonucu yangın meydana gelme olasılığı artmaktadır.

 

Sürüş sırasında yangın meydana gelirse yapmanız gerekenler şunlardır;

 

  • Öncelikle sakin olmanız ve aracı seri bir şekilde güvenli bir alana çekmeniz gerekir. 
  • Kontağı kapatıp ve el frenini çekin.  Hemen itfaiyeyi arayın ya da çevrenizdekilerden yardım isteyin. İtfaiye size ulaşana kadar, aracınızdaki yangın söndürme tüpü ile müdahale edebilirsiniz.
  •  Araç yangınlarında zehirli gaz açığa çıkar. Bu yüzden ağzınızı ve burnunuzu iyice kapatmalısınız.
  •  Aracın motor kapağını hemen açmaya kalkmayın çünkü motor oksijenle birlikte daha şiddetli bir hale dönüşebilir. 
  • Aracınızda mutlaka yangın söndürme tüpü ve ilk yardım çantası bulundurmalısınız. 

 

Araç yangınlarının önüne geçmek için almanız gerek birkaç önlem vardır. Biraz da bunlara göz atalım.

 

  • Öncelikle aracınızı park ettiğiniz alanı çok iyi seçmelisiniz.  Aracınızı özellikle elektrik trafolarının yanında bırakmak büyük facialara neden olabilir. 
  • Araç içerisinde bırakılan malzemelere dikkat etmelisiniz. Çakmak, sprey, deodorant, telefon gibi eşyalar güneş ışığıyla birlikte patlamaya ve bunun sonucunda yangına sebep olabilir. 
  • Aracınızın bakım ve onarımını düzenli yaptırmalısınız. Servislerin önerdiği zaman aralıklarında aracınızın bakımlarını düzenli yaptırarak olası bir facianın önüne geçebilirsiniz. 

 

Araç ve can güvenliğiniz konusunda işinizi şansa bırakmamalı ve önlemlerinizi önceden almalısınız. Yangın sırasında müdahale ederken ise oldukça dikkatli olmaya özen göstermelisiniz.

 

İLETİŞİM

Bosch Diesel Servis Eskişehir’de Tüm Dizel Sistemlerinde Uzman Çözüm Ortağınız.

ADRES

75. Yıl Sultandere Mah.
11229 Sok. No:71
Odunpazarı / Eskişehir

HARİTADA GÖSTER

İLETİŞİM FORMU

Eskişehir Bosch Dizel servisi ile ilgili tüm görüş istek ve önerilerinizi bize iletişim formundan yazabilirsiniz.