ANASAYFA KURUMSAL HİZMETLERİMİZ GALERİ ONLINE RANDEVU AL HABERLER İLETİŞİM

ONLINE RANDEVU FORMU

Motor Yağ Çeşitleri Nelerdir?

Motor yağı, motor içinde bulunan parçaları yağlayarak ve temizleyerek, sürtünmeden dolayı oluşabilecek ısı ve aşınmayı korumak için kullanılan sıvıdır. Toz ve kiri yağ filtresine taşıyarak motor parçaların temizlemekle görevlidir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motor yağı, motor içinde bulunan parçaları yağlayarak ve temizleyerek, sürtünmeden dolayı oluşabilecek ısı ve aşınmayı korumak için kullanılan sıvıdır. Toz ve kiri yağ filtresine taşıyarak motor parçaların temizlemekle görevlidir. Gaz kaçağını engelleyerek araç verimliliğini arttırır. Motor yağları üretim şekline göre Mineral yağlar, tam sentetik yağlar ve yarı sentetik yağlar olmak üzere 3’e ayrılır. 

 

 

  • Mineral Yağlar

 

Mineral yağlar; hafif ticari araçlar ve otomobiller için uygun yağ türüdür. Farklı kimyasal katkılar rafine edilerek kullanılabilir mineral motor yağı haline gelir. En yaygın yağ türüdür.

 

 

  • Tam Sentetik Yağlar

 

Sentetik yağlar; laboratuvar ortamında üretilir ve mineral ve tam sentetik yağın en kullanışlı özelliklerinin bir araya gelerek ortaya çıktığı yağ türüdür. Ekonomiktir. Bu yüzden en çok tercih edilen yağ türlerinden biridir. 

 

 

  • Yarı Sentetik Yağlar

 

Yarı sentetik yağlar mineral yağ ve sentetik yağın karıştırılması sonucu elde edilir. Yarı sentetik yağlar üretilirken genellikle %70-80 oranında mineral yağa %20-30 oranında sentetik yağ eklenir.

 

 

İLETİŞİM

Bosch Diesel Servis Eskişehir’de Tüm Dizel Sistemlerinde Uzman Çözüm Ortağınız.

ADRES

75. Yıl Sultandere Mah.
11229 Sok. No:71
Odunpazarı / Eskişehir

HARİTADA GÖSTER

İLETİŞİM FORMU

Eskişehir Bosch Dizel servisi ile ilgili tüm görüş istek ve önerilerinizi bize iletişim formundan yazabilirsiniz.