ANASAYFA KURUMSAL HİZMETLERİMİZ GALERİ ONLINE RANDEVU AL HABERLER İLETİŞİM

ONLINE RANDEVU FORMU

Engin uzmanlık, onlarca yıla dayalı deneyim: Klasik dizel enjeksiyon sistemleri

Başka hiçbir isim, Bosch kadar dizel sistemlerinin geliştirilmesine ve yüksek performansa bu denli yakın değildir. Her bir bileşen, şirketin dizel uzmanlığının tüm yönlerini yansıtmaktadır.

Başka hiçbir isim Bosch kadar dizel sistemlerinin geliştirilmesine ve yüksek performansa bu denli yakın ilişkili değildir. Her bir bileşen şirketin dizel uzmanlığının tüm yönlerini yansıtmaktadır.

 

DİSTRİBÜTÖR ENJEKSİYON POMPALARI

 

 

Küçük ve yüksek devirli dizel motorlar yüksek performanslı, hızlı enjeksiyon sıralı, düşük ağırlıkta ve küçük montaj hacimli enjeksiyon sistemleri gerektirir. Distribütör enjeksiyon pompaları bu gereklilikleri karşılar. Bunlar; besleme pompası, yüksek basınç pompası ve regülasyon düzeneğine sahip küçük, kompakt gruplardan oluşmaktadır.

 

Distribütör enjeksiyon pompası, kompakt tasarımı sayesinde arabalarda, hafif ticari araçlarda, sabit motorlarda ve inşaat ve tarım makinelerinde (karayolu dışında) çok çeşitli uygulamalar için uygundur.

 

Dolaylı enjeksiyonlu (IDI) motorlar için eksenel pistonlu distribütör enjeksiyon pompaları memede 350 bara kadar basınç üretir.

 
Doğrudan enjeksiyonlu (DI) motorlar için hem eksenel hem de radyal pistonlu distribütör enjeksiyon pompaları 1950 bar’a kadar pik basınç ile kullanılır.

eksenel pistonlu distribütör enjeksiyon pompaları (VE..) yaklaşık 30 kW/silindir güç çıkışı olan motorlar için ve radyal pistonlu distribütör enjeksiyon pompaları (VR..) ise 45 kW'a kadar motorlar için kullanılır.

 

Distribütör enjeksiyon pompaları yakıtla yağlanır ve bakım gerektirmez.

 

Distribütör enjeksiyon pompası versiyonları:

 

Bu pompalar arasında kullanılan miktar kontrolü türüne, bunların yüksek basınç üretimine ve düzenlemesine göre, şekilde gösterildiği gibi bir ayrım yapılır.

MEME VE TUTUCU GRUPLARI

 

 

Meme ve tutucu grubu, yakıtın dizel motorun yanma odacığına enjekte edilmesi için gereklidir. Karışım oluşumu ve yanma üzerinde büyük bir etkisi vardır ve bu yüzden motor gücünün yanı sıra, egzoz gazı ve gürültü oluşumunun en uygun düzeye gelmesine katkıda bulunur. Bosch, tek silindirli motorlardan arabalar ve kamyon motorlarına kadar tüm klasik sistemler ve motor türleri için uygun olan çeşitli meme ve tutucu grubu tipleri sunmaktadır.

 

ENJEKTÖR MEMELERİ

 

 

Enjektör memeleri yakıtı hassas bir şekilde püskürtmek ve en uygun yanmanın meydana gelebilmesi için bunu yanma odasında dağıtmak amacıyla kullanılır. Enjektör memesi aynı zamanda, yakıt sistemini yanma odacığından güvenilir ve sızdırmaz bir şekilde ayırır.

 

Bosch enjektör memeleri yelpazesi çok çeşitlidir ve tüm klasik uygulamaları kapsar. Uluslararası araç üreticileri için yaşamsal bir ortak olarak Bosch'un rakipsiz ve engin uzmanlığına dayanmaktadır.

 

Teknik özellikler

 

  • Hareketli parçaların arasındaki açıklık 0,002 mm'dir.
  • Yakıt enjeksiyon bölmesine 2.000 bar’a kadar basınçla püskürtülür.
  • Enjekte edilen yakıt miktarı 1 mm³ ile 350 mm³ arasında değişir (bu miktar 2.000 km/s ile 0,25 mm² bir açıklıktan geçmeye zorlanır).
  • Yakıt enjeksiyonu bir göz kırpma süresinden çok daha hızlıdır.

İLETİŞİM

Bosch Diesel Servis Eskişehir’de Tüm Dizel Sistemlerinde Uzman Çözüm Ortağınız.

ADRES

75. Yıl Sultandere Mah.
11229 Sok. No:71
Odunpazarı / Eskişehir

HARİTADA GÖSTER

İLETİŞİM FORMU

Eskişehir Bosch Dizel servisi ile ilgili tüm görüş istek ve önerilerinizi bize iletişim formundan yazabilirsiniz.