ANASAYFA KURUMSAL HİZMETLERİMİZ GALERİ ONLINE RANDEVU AL HABERLER İLETİŞİM

ONLINE RANDEVU FORMU

Aracınızın performansı nasıl arttırılır?

Hepimiz bizimle çeşitli yollar aşan aracımızın güçlü ve uzun ömürlü olmasını isteriz. Araç performansının güçlü olması demek keyifli bir sürüş deneyimi sunması demektir. Ancak bu isteğimizin gerçekleşmesi için bizim de üstümüze düşen bazı görevler vardır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aracınızın performansını en iyi seviyede tutmak ile yaptığınız periyodik bakım doğru orantılıdır. Performans arttırma işlemlerinde, aracın rutin bakımı, uygun lastik seçimi, araca uygun kaliteli yakıt ve yağ seçimi vb. durumlar performansı etkileyen unsurlardır. 

 

Maksimum araç performansı için yapılması gereken işlemlere bir göz atalım. 

 

Performans Lastikleri:

Performans lastikleri kullanmak sürtünmeyi azaltmayı ve araçların güçlerini zemine en iyi şekilde aktarmayı sağlar. Performans lastiklerinin yüzey alanları klasik lastiklere göre daha geniştir. Bu sebeple yere temasının artmasıyla kuru ve ıslak günlerde daha iyi performans sağlar. 

 

Motor Yağı:

 Motor yağı değişimi aracınızın performansı konusunda oldukça etkilidir. Pistonlar, motor yatağı ve silindir duvarları gibi araçtaki temel parçalar motordaki metal sürtünmeyi önlemek amacıyla yağlanması gerekir. Bu parçaların etkili bir şekilde yağlanması sürtünmeyi azaltır ve aşırı ısınmayı önler. Bu sayede ana parçalar daha rahat çalışır ve performansı artar. 

 

Antifriz

Tüm araçlarda bulunan ve motordaki su moleküllerinin donmasını ya da çok fazla ısınmasını önleyen antifriz araç performansı için çok önemlidir. Radyatör suyuna eklenen antifrizin yılda 1 kez değişmesi gerekir. 

 

Depo Temizliği:

Araçların depolarında biriken kirler hem aracın performansına hem de aracın kendine zarar verir. Uzun süre kalan kirler kalıcı hasara sebep olabilir. Düzenli depo temizliği araçlar için oldukça önemlidir.  Araç servislerinin belirlediği süre zarfında depo temizliği yaptırarak aracınızın ömrünü uzatabilirsiniz. 

 

Fren hidrolik yağı:

Fren hidrolik yağı bir aracın fren sisteminin en önemli araçlarından biri olmasına rağmen genelde ihmal edilir. Havanın uzun süre sıcak olduğğu yerlerde kaynama yapabileceği için ortalama 1,5 yılda bir değiştirilmesi tavsiye edilir.

 

Soğutma Sistemi:

Soğutma sistemi fazla ısıyı kontrol altına alarak motorun dengeli sıcaklık arasında çalışmasını sağlar. Bu yüzden soğutma sisteminin kirletici maddelerden kurtarılması ve  temizlenmesi gerekir. 

 

Motor Performansını Arttırmak

Aracınızın gücünü arttırmak için motor modifiyesi işlemi uygulayabilirsiniz. Motor modifiyesinde amaç aracın beygir gücünü arttırmaktır. Aracın hızlanmasını ve daha yüksek hızlara çıkmasını sağlar. Bunun yanı sıra motora yerleştirilen soğuk hava subapları sayesinde motora soğuk hava vererek daha seri çalışmasına yardımcı olur. 

 

Jantları Hafifleştirmek

Ağır jantlar yerine daha hafif sac jantları kullanmak, aracın performansını arttırma konusunda çok etkilidir. Jantları hafifleştirme işlemi sayesinde  aracınızın hızlanmasındaki farkı kolaylıkla göreceksiniz. Üstelik geniş jant kullanmak da fren sistemine katkı sağlar.

Aracınızdan maksimum verim alabilmek  ve uzun ömürlü, keyifli bir sunuş deneyimi yaşamak istiyorsanız bahsetmiş olduğumuz işlemleri uygulamanızda fayda vardır.

 

İLETİŞİM

Bosch Diesel Servis Eskişehir’de Tüm Dizel Sistemlerinde Uzman Çözüm Ortağınız.

ADRES

75. Yıl Sultandere Mah.
11229 Sok. No:71
Odunpazarı / Eskişehir

HARİTADA GÖSTER

İLETİŞİM FORMU

Eskişehir Bosch Dizel servisi ile ilgili tüm görüş istek ve önerilerinizi bize iletişim formundan yazabilirsiniz.