ANASAYFA KURUMSAL HİZMETLERİMİZ GALERİ ONLINE RANDEVU AL HABERLER İLETİŞİM

ONLINE RANDEVU FORMU

Egzoz gazı arındırma: temiz motorlar daha iyi performans demektir

Zararlı emisyonların limit değerleri giderek daha katılaşıyor. Bu değerlere uyabilme kabiliyeti yalnızca yakıtın mümkün olduğunca temiz yanması değil, aynı zamanda bir egzoz gazı arındırma işlemi de gerektirir.

 

 

 

Zararlı emisyonların limit değerleri giderek daha katılaşıyor. Bu değerlere uyabilme kabiliyeti yalnızca yakıtın mümkün olduğunca temiz yanması değil, aynı zamanda bir egzoz gazı arındırma işlemi de gerektirir. Modern bir dizelin azot oksit emisyonları artık 1990'lardaki tipik dizellerden %96 daha düşük. Bosch'un SCR katalizatörü (Seçkili Katalitik İndirgeme) ve Denoxtronic geri kalan bu kalan azotu %90'dan fazla azaltmaktadır. Dolayısıyla, bazı kentlerde temizlenmiş egzoz gazının ortam havasından daha temiz olması hiç de şaşırtıcı değildir.

 

DENOXTRONIC DIZEL EGZOZ GAZI ARINDIRMA

 

 

Modern SCR sistemlerinin (Seçkili Katalitik İndirgeme) başlıca bir bileşeni ise Bosch Denoxtronic indirgeme maddesi ölçüm sistemidir. Bu, egzoz gazındaki azot oksiti azaltmaktadır ve 2004 yılından beri Avrupa'da ticari ağır iş araçlarında kullanılmaktadır. Bosch, Denoxtronic sistemi daha da geliştirerek arabalarda kullanılmasını ve azot oksit emisyonlarının %90'dan daha fazla azaltılmasını sağlamıştır.

 

Çalışma modu

 

Denoxtronic egzoz gazı akışına AdBlue ilave eder. AdBlue, ürenin sudaki zehirli olmayan bir çözeltisidir. SCR katalizatör, egzoz gazındaki azot oksiti azot ve suya dönüştürmek için AdBlue indirgeme maddesi kullanır.

 

Bosch'un Denoxtronic sistemi, motorun çalışma durumuna ve mevcut egzoz gazı değerlerine göre verilen AdBlue miktarını sürekli olarak ayarlar. Bu teknolojiyle donatılmış arabalar şu anda dünyadaki en katı limit olan ABD'de bile şart koşulan emisyon limitlerine uyabilir.

İLETİŞİM

Bosch Diesel Servis Eskişehir’de Tüm Dizel Sistemlerinde Uzman Çözüm Ortağınız.

ADRES

75. Yıl Sultandere Mah.
11229 Sok. No:71
Odunpazarı / Eskişehir

HARİTADA GÖSTER

İLETİŞİM FORMU

Eskişehir Bosch Dizel servisi ile ilgili tüm görüş istek ve önerilerinizi bize iletişim formundan yazabilirsiniz.